Du må fornye førerkortet ditt innen 1. januar 2023 hvis du bruker legemidler som senker blodsukkeret og førerkortet ditt er gyldig i fem år eller mer.

Du trenger ikke å gjøre noe om du:

  • har inntil fem års gyldighet på førerkortet
  • har diabetes, men ikke bruker blodsukkersenkende legemidler

Har du førerkort med gyldighet på 5 år eller mer, har diabetes og bruker blodsukkersenkende legemidler, må du fornye førerkortet. Det nye førerkortet ditt får maksimalt 5 års gyldighet for vanlig personbil.

Ta med ferdigfylt egenerklæring og optikerattest.

Siste frist er 1. januar 2023

 

Generelt: Egenerklæring om helse for søkere for førerkort

For førerkortgruppe 1 er det tilstrekkelig med egenerklæring om helse når man ikke har helsesvekkelser som kan påvirke kjøreevnen. Disse personene kan derfor nøye seg med å fylle ut en egenerklæring, og behøver ikke oppsøke lege for å få en helseattest. Når egenerklæring om helse er tilstrekkelig, vil det bli foretatt synstest på trafikkstasjonen.

Dersom man har helsesvekkelse, skal man oppsøke lege og få helseattest. Utfylt egenerklæring skal da medbringes til lege.

Ved fornyelse av førerkort for personer over 80 år, og ved søknad/fornyelse om førerkort i førerkortgruppe 2 og 3, er det alltid krav om helseattest. Utfylt egenerklæring skal medbringes til lege samt optiker attest.

Legeerklæringer dekkes ikke av HELFO og koster 700/800 kr